21.1.12

Leta inspirationIbland får man en obändig lust att söka inspiration och blåsa lite på den där glöden som man ju vet ligger där inne och pyr - men som kan glömmas bort mellan vardagsbestyr och måsten. Och då är man ju tacksam över att veta var man ska leta. Magasin 36 & Butiken i Höganäs är ett sådant ställe - där det sällsynta möter det sköna och där ljuset har en alldeles egen magi. Vi trotsade gråtung regnväta, virvlande snöyra och pustande stormbyar och tog oss dit idag - och jomenvisst, där, bland skimrande keramik & tunga textilier, antika smycken & udda ting, där hittade jag den där känslan - som man inte riktigt kan ta på, men som man vet att man har hittat när hjärtat fladdrar lite fjärilslätt - och en nytänd lust att berätta om det vackra i bild och ord.

Och jo. Ett och annat fick ju följa med hem också. Men mer om det en annan dag. För nu räcker det med att ha hittat till den där lilla längtan i bröstet. Packa upp det prassliga silkespappret och titta på skatterna - det sparar jag till morgondagen.Och tack fina ni. För era kommentarer på mitt förra inlägg. 
Det känns viktigt att få berätta och att få dela med sig av övertygelsen om att det går att förändra. 

Steget från Ugandas slum till en inredningsbutik kan kännas lång - och som ett stort hopp från ett inlägg till ett annat. Men det finns så många olika världar som vi rör oss mellan och så många upplevelser som sätts samman till det som kallas livet - att jag tror att det finns plats för allt. Både det stora och det lilla. Och ibland kanske det ena skapar förutsättningar för att nå ut med det andra - eller?

2 kommentarer:

  1. Härlig butik! Förstår precis vad du menar. Ibland behöver man den där inspirationen.
    Kram Jannike

    SvaraRadera