22.11.11

Ett oväntat smultronställe

 Ibland finns de bara där. De där ställena där tiden plötsligt står lite stilla, där luften är lite mer lättandad och där ljuset har en magisk mättnad och lyster. För några helger sedan hittade vi ett sådant. Bara att ta sig dit var nästan som en saga - genom högresta träd i höstskrud vindlade vägen genom skogen. Bakom en krök fick vi möte. Av en häst och vagn. Med nyhuggen ved i lasten. Bara en sådan sak.

Där skogen öppnade sig låg en gård. En sådan där trelängad skånsk gård som har århundraden på nacken och som stolt står som ett levande minne av gångna tider. Men som än idag hyser människor, skratt och levnadsöden. Och nya minnen.



I stenhuset vid sidan av längan finns en antikbutik. Där inne samsas avskavda slagbord och av ålder patinerade skåp med silkesmjuka klänningar och fladdrande stearinljus. Dessutom finns ett café med ljuvligt lena hembakade bullar och stora kannor kaffe och te. Vill man sitta bland möblerna och andas stillhet och ro få man det. Vill man njuta av hösten sista solstrålar finns det små lusthus i trädgården där ljuset silar in genom de spröjsade fönstren. Där satt vi, invirade i filtar, och bara njöt. Av tystnaden. Av naturen. Av skönheten som omgav oss.





Och plötsligt fångade vi dagen.

1 kommentar:

  1. Visst är det härligt att hitta just DE DÄR ställena =)

    SvaraRadera